Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Συνεταιρισμός για την ειρήνη - εισαγωγή



Τον τελευταίο τζαιρό αρκέψαν να μας τα πρήζουν για τον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη (Partnership for Peace - PfP). Ως συνήθως οι πολιτικοί μας, αντί να μας πληροφορούν, μαλλώνουν μεταξύ τους με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Έτσι τους εμάθαμε εμείς τα αρνιά τζαι βολέφκουνται. Σίρνει ο καθένας που μια τσιόφτα τζαι απου πιάσει παραπάνω κερδά.
Έτσι λοιπόν τζαι εγώ επειδή δεν μου αρέσκει να βάλλω φτί του καθένα που φκαίννει στην τηλεόραση τζαι θέλει να δειχτεί φωνασκώντας αποφάσισα να το ψάξω λλίο που μόνος μου για να δώ περι τίνως πρόκειται. Πολλά εύκολο πράμα, μακάρι ναν καλά το ίντερνετ. Έχουμε τζαι λέμε:

Ώς γνωστόν το PfP είναι πρόγραμμα του ΝΑΤΟ τζαι όϊ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τούτη είναι η σελίδα στο σάιτ του ΝΑΤΟ σχετικά: http://www.nato.int/issues/pfp/index.html . Δαμέ έχουμε την άποψη του ΝΑΤΟ για τις δράσεις με τις οποίες θα πρέπει να ασχολούνται οι συνεργαζόμενες χώρες: http://www.nato.int/issues/cooperation_partners/index.html . Τζαι δαμέ ένα μικρό ιστορικό για το ίνταλως αναπτύχθηκε τούτο το πρόγραμμα: http://www.nato.int/issues/partnership_evolution/index.html . Επίσης έχουμε τζαι τη λίστα με τες χώρες που αποτελούν μέρος του PfP: http://www.nato.int/pfp/sig-date.htm . Τζαι αφού εμείς σαν χώρα θέλουμε να ενταχθούμε σε τούτο το πράμα τότε σίουρα τούτο είναι ένα που τα πιο σημαντικά πράματα που πρέπει να θκιαβάσει κάποιος: http://www.nato.int/docu/comm/49-95/c940110b.htm . Εννοείται ότι η σελίδα έshι τζαι άλλα πολλά πράματα σχετικά. Όρεξη να έshετε τζαι χρόνο να θκιαβάζετε.

Τούτα λοιπόν έτσι για αρκή. Προς το παρόν δεν έχω χρόνο να γράψω την άποψη μου αλλά σίουρα θα επανέλθω με την πρώτη ευκαιρία. Στο μεταξύ όποιος θέλει τζαι μπορεί είναι ευπρόσδεκτος να γράψει την άποψη του στα σχόλια...

3 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Αντρίκκε,

Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάρτηση σου για τον περιώνυμο, περιλάλητο και με το εύηχο όνομα “Συνεταιρισμό για την Ειρήνη ”(ακριβώς στο κέντρο της επικαιρότητας). Όπως μάλιστα είναι και διανθισμένη με links για πρωτογενείς πηγές γίνεται και πολύ κατατοπιστική. (Για μέσα από τα sites που παραθέτεις αποδεικνύεται ότι τα όσα θετικά λέγονται αποτελούν όντως πρήξιμο – των μυαλών – και κυρίως λόγω των επικείμενων ευρωεκλογών).

Εδώ θα ήθελα να καταθέσω κάποιες σκέψεις για μια άλλη διάσταση του θέματος – την ιδεολογικοπολιτική. Αν όντως πιστεύουμε στην Ειρήνη και στη διαφύλαξη της μπορεί αυτή να προωθηθεί μέσα από ένα στρατιωτικό οργανισμό ή έστω ένα πρόγραμμα το οποίο εκπονήθηκε και καθοδηγείται από τον μεγαλύτερο επιθετικό στρατιωτικό οργανισμό (το ΝΑΤΟ); Η εξιδανίκευση του ΝΑΤΟ (και αυτού του προγράμματος του) αποτελεί υπεράσπιση της Ειρήνης; Αντί να αντιστρατευόμαστε τους στρατιωτικούς οργανισμούς και κατ’ επέκταση τις πολεμικές βιομηχανίες (που απομυζούν τους προϋπολογισμούς των όλων των χωρών) τρέχουμε να τους στηρίξουμε;
[Τα ερωτήματα μου είναι πιο πολύ ρητορικά].

Anef_Oriwn
Τετάρτη 25/2/2009 – 8:11 μ.μ.

Λεμέσια είπε...

Αντρίκκο,
την άποψη μου υπέρ της ένταξης της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, τη γνωρίζεις ήδη από τις αναρτήσεις στο ιστολόγιο μου.

Θα μ' ενδιέφερε και η δική σου οπτική γωνία, όταν ολοκληρώσεις τη μελέτη που ξεκίνησες, ανεξάρτητα από το αν συμφωνείς ή διαφωνείς. Οι περισσότεροι (εννοώ τους πολιτικούς) συνήθως συνθηματολογούν τελείως ανεύθυνα κι επιπόλαια με αυτά τα τόσο σοβαρά θέματα κι είναι πολύ κουραστικό να ερμηνεύσει κανείς τις πραγματικές τους θέσεις (αν υπάρχουν).

Καλή σου μέρα.

Aceras Anthropophorum είπε...

Αντρίκκο την άποψην μου για τούτον το πράμαν έγραψα την σαν απάντησην στην Λεμέσιαν στα σχόλια της τελευταίας ανάρτησης στο προεδρικές. Στέλλω σε τζιειαμαί να μεν τα ξαναγράφω. Ενδιαφέρουσες οι παραπομπές σου.